Wat
Communicatie leer je niet uit boeken. Al doende leert men, zegt het spreekwoord. En het Engels gaat nog een stapje verder met Practice makes perfect! Om efficiënt te communiceren moet je je bewust worden van wat je doet en wat het effect is van wat je doet.

Het pakket CommCases ademt zoals echte levende mensen, vaak in een vreemde taal en onder suboptimale omstandigheden: allemaal stressfactoren waarmee je moet leren omgaan. Stap voor stap loop je mee door uit het leven geplukte scenario’s.

Voor wie
CommCases richten zich op gezondheidswerkers die hun taal- en communicatievaardigheden willen verbeteren:
-Hoe zorg je dat patiënten therapietrouw blijven?
-Hoe pak je slechtenieuwsberichten aan?
-Wat is actief luisteren nu echt?
-Hoe ga ik om met de culturele overtuigingen van de ander?
-Hoe omzeil ik gehoorproblemen?
-Wat doe ik met taalproblemen? …
Je komt al deze thema’s tegen in aparte scenario’s.

Van wie
CommCases zijn echte verhalen van levende mensen. Om je te helpen in de verschillende talen kan je de dialogen meelezen of in vertaling bekijken. Het taalniveau is CEFR C1-C2. 

Hoe
CommCases leren je je ogen te openen voor echte communicatie. In elke CommCase verwerk je een probleem systematisch. Jij beslist hoe het aangepakt wordt. Je antwoord bepaalt de volgende stap. Van fouten leer je en je mag altijd herkansen. Het verhaal eindigt met communicatiestrategieën en tips zodat je in het echte leven nooit meer met je mond vol tanden hoeft te staan. De a
nalyseschema’s en strategieën scherpen je aandacht voor lichaamstaal, stemgebruik, het effect van oogcontact, …

Prijs
CommCases kan je geval per geval bestuderen of je kiest die scenario’s die voor jou van belang zijn. Je koopt gewoon wat je nodig hebt. En met de opbrengst helpt Interculturate we weer wat meer mensen beter communiceren. 

What is in it for you?
In CommCases gaan speltheorie en strategie hand in hand. Win badges, ga de uitdaging aan met je collega’s, daag je (mede-)studenten uit en maak indruk op je baas. Als je een pakket doorwerkt, word je beloond met accreditatie: certificaten, badges, … Hiermee zet InterCulturate in op levenslang leren. Badges kan je bewaren op Mozilla Open Badges Backpack.

Voor meer informatie contact@interculturate.org